Etsitkö kotia itsellesi tai yrityksellesi?

Vuokralla asumisen suosio jatkaa kasvuaan. Asumismuodon joustavuus muuttuvissa elämäntilanteissa on yksi merkittävimmistä syistä asua vuokralla. Elämäntilanteen muuttuessa esimerkiksi toiselle paikkakunnalle tai vaikkapa toiseen maahan muuttaminen on vuokra-asunnosta useimmiten helpompaa. Vuokra-asuminen on myös riskitöntä liittyen omistusasuntojen arvonmuutoksiin ja mahdollisten taloyhtiöremonttien kustannuksiin.

Onnistunut vuokrasuhde on aina kahden kauppa eli toisin sanoen vuokranlaisen ja vuokranantajan reilua yhteispeliä. Molemmilla osapuolilla on omat vastuut ja velvollisuudet. Huolimatta siitä, että toimeksiantosopimuksen välitystehtävästä tekee useimmiten vuokranantaja, vuokravälittäjän vastuulla on huolehtia, että sopimuksen teossa myös vuokralaisen oikeudet tulevat huomioiduksi.

Vuokramaailman palvelu ei pääty vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen, vaan neuvomme ja autamme vuokralaista myös vuokrasuhteen aikana mahdollisissa kysymyksissä tai ongelmatilanteissa. Välittäjänä siis valvomme, että sinunkin oikeutesi vuokralaisena toteutuvat.

Vuokra-asunnon välitysprosessi vuokralaisen silmin

Vuokra-asuntoa pitää itse etsiä. Eri vuokravälittäjien tarjolla olevat asunnot löytyvät parhaiten eri markkina-alustoilta. Vuokramaailman yleisimmin käyttämä markkinapaikka on vuokraovi.com . Asuntoa etsivän kannattaa ensimmäiseksi miettiä tarkasti ovat toiveensa ja mieltymyksensä asunnon koon, tyypin, sijainnin ja muiden erityispiirteiden suhteen. Sen jälkeen hakuehtoja rajaamalla löytyy itseä eniten kiinnostavat kohteet helpoimmin.

Yhteydenotto

Kun mieleinen kohde löytyy, ota reippaasti yhteyttä välittäjään. Ilmoitukselta löytyvät yhteystiedot. Voit käyttää yhteydenottolomaketta, sähköpostia tai soittaa. Pääasia on, että tiedämme sinun olevan kiinnostunut asunnosta.

Esittely

Vuokramaailma järjestää aina asuntoesittelyn potentiaalisille hakijoille. Yleisesittelyjen sijaan pyrimme pääsääntöisesti yksityisesittelyihin. Näin pystyt parhaiten tutustumaan tarjolla olevaan asuntoon. Usein välityskohteissa edellinen vuokralainen asuu vielä. Näissä tapauksissa esittelyn ajankohta sovitaan aina vanhan vuokralaisen aikataulun mukaan. Esittelyajankohtaa ei aina saada sovittua niin pian kuin hakijan toiveissa on, mutta aina pyrimme löytämään kaikille osapuolille sopivan ajankohdan.

Asuntoesittelyssä Sinulla on omin silmin mahdollista havainnoida asunnon sopivuus juuri sinun tarpeisiisi. Välittäjän on myös paikalla sitä varten, että hän voi vastata asuntoa tai esimerkiksi taloyhtiötä koskeviin kysymyksiisi. Vuokranantaja, joka on antanut vuokralaisen etsimisen toimeksiantona vuokravälittäjälle ei yleensä ole paikalla asuntoesittelyssä. Välittäjä toimii tapahtumassa vuokranantajan silminä ja korvina. Asuntoesittely on usein ainutkertainen tilaisuus myös hakijalle antaa itsestään paras mahdollinen kuva hyvänä ja luotettavana vuokralaisena.

Asuntohakemus

Vuokramaailman välityskohteisiin hakemus täytetään kotisivuiltamme vuokramaailma.fi. Täytä kaikki kohdat huolellisesti. Liitteitä ei tarvita. Hakemuksella on vapaakenttä, johon voit kirjoittaa itsestäsi oleellisia tietoja, jotka eivät mielestäsi peruskysymyksiin vastaamalla tule riittävästi esille.

Luottotiedot: Useimmat vuokranantajat edellyttävät, että vuokralaisen luottotiedot ovat puhtaat. Toisinaan vuokranantaja on kuitenkin valmis joustamaan tästä ehdosta, riippuen luonnollisesti maksuhäiriömerkintöjen määrästä ja luonteesta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että välitystoimeksiannoissamme hakijan luottotiedot tarkistetaan joka kerta ennen vuokrasopimuksen tekoa.

Hakemus

Vuokralaisen valinta

Vuokramaailma välittäjänä kokoaa hakemukset yhteen, arvioi ne ja esittelee hakijat asunnon vuokranantajalle. Vuokranantaja tekee lopullisen päätöksen vuokralaisen valinnassa.

Vuokramaailma ilmoittaa viipymättä päätöksestä valitulle vuokralaiselle henkilökohtaisesti.

Vuokrasopimuksen tekeminen

Vuokramaailma laatii vuokrasopimuksen ja lähtökohtaisesti sopimuksen allekirjoitukset järjestetään sähköisellä allekirjoituksella, joka perustuu vahvaan tunnistautumiseen.

Avainten luovutus ja asunnon vastaanottaminen

Avaimet asuntoon luovutetaan tapauskohtaisesti ja erikseen sovitusti joko välittäjän tai vuokranantajan toimesta. Vuokralaisen oikeuksiin kuuluu vastaanottaa asunto siivottuna.