VUOKRANANTAJALLE

Vuokramaailma on vuodesta 2008 toiminut välitystoimisto, joka on keskittynyt vuokra-asuntojen ja toimitilojen välittämiseen. Etsimme sinulle vuokralaisen, joka täyttää itse määrittelemäsi kriteerit. Olemme asumisen monipuolisia ammattilaisia ja siksi palvelumme on aina ammattimaista, asiantuntevaa ja luotettavaa. Palvelumme ei pääty vuokrasopimuksen allekirjoittamiseen vaan olemme vuokranantajan tukena koko vuokrasuhteen ajan neuvoen ja opastaen mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Jos vasta harkitset sijoitusasunnon hankkimista, autamme sinua mielellämme niin vuokranantajan oikeuksien, vastuiden ja velvollisuuksien hahmottamisessa kuin oman alueemme vuokramarkkinatilanteen selvittämisessä.

Toimimme tällä hetkellä Tampereen ja Turun talousalueilla, molemmissa paikallisin voimin ja yrittäjävetoisesti.

Tampereen seudulla meillä on hyviä kokemuksia välitystoimeksiannoista naapurikunnissa, mm. Kangasalla, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä ja Lempäälässä. Tampere lähikuntineen on vahvaa muuttovoittoaluetta ja vuokra-asuntojen kysyntä on tasaisen vakaata.

Vastaavasti Turun Vuokramaailmassa ymmärrys koko alueen vuokra-asuntomarkkinasta on vahvaa. Oli vuokralaista vailla oleva asunto sitten esimerkiksi Raisiossa, Naantalissa tai Kaarinassa, asiantunteva palvelu löytyy meiltä.

Vuokralla asumisen suosio jatkaa kasvuaan. Nykyään vuokralla asumisesta kiinnostuneiden kirjo on varsin monipuolinen. Opiskelija-asuntoa etsivien nuorten lisäksi vaihtoehtoa harkitsee yhä useampi nuori perhe tai vaikkapa jo seniori-ikään ehtinyt kansalainen. Yhtä kaikki vuokravälitystoiminnan tärkein tavoite on löytää luotettava ja yleensä mahdollisimman pitkäaikainen vuokralainen kohteeseen.

Sähköinen allekirjoitus

Suosittelemme sähköistä allekirjoitusta niin vuokra- kuin toimeksiantosopimusten tekemisessä, koska se on vaivaton ja turvallinen. Allekirjoittaminen edellyttää aina vahvaa tunnistautumista, joko pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. Allekirjoituksen voi suorittaa missä ja milloin se itselle parhaiten sopii. Tarvittaessa opastamme palvelun käytössä.

Perinteinen kaikkien osapuolten läsnä ollessa järjestettävä allekirjoitustapahtuma on toki edelleen mahdollinen vuokranantajan niin halutessa.

Hakijan haastattelu

Huolimatta allekirjoitusprosessin sähköistymisestä, Vuokramaailman toimintatapoihin kuuluu edelleen käytäntö, että välittäjä tapaa kaikki vuokra-asunnon hakijat kasvotusten. Luonnollisimmin tämä tapahtuu tietysti asuntoesittelyssä. Vaikka esittely ei ole varsinaisesti haastattelu, on välittäjällä tapaamisessa mahdollisuus saada hakijasta persoonana tarkempi kuva, kuin pelkän hakemuksen perusteella. Tästä syystä Vuokramaailmassa pyrimme myös lähtökohtaisesti yksityisnäyttöihin yleisesittelyiden sijaan.

Vuokralaisen valinta

Välittäjä haastattelee hakijan, kerää hakemuksella perustiedot, tarkistaa taustat (mm. luottotiedot) ja kertoo vuokranantajalle oman mielipiteensä hakijoista. Asunnon omistaja eli vuokranantaja tekee aina lopullisen valinnan vuokralaisesta.